Nyheter

Stöduttalande för Ship to Gazas pressmeddelande

PRESSMEDDELANDE: 2018-08-05

Föreningen ”Judar för Israelisk-Palestinsk Fred” (JIPF) ställer sig helhjärtat bakom Ship to Gazas Sverige:s krav framförda i medföjande pressmeddelande.

 

På uppdrag av JIPF:s styrelse

Ilan Cohen, styrelsemedlem

Olle Katz tal om judiskt motstånd mot Israels politik

 

Här hittar du det tal JIPFs Olle Katz, kapten på Ship to Gazas Maired 6 maj – 2 juni, vid möten längs svenska västkusten och i Wilhelmshaven Tyskland.

Hela talet hittar du här»

Pressmeddelande 3 maj 2018

Mahmoud Abbas, vald till president på livstid för Palestina, har än en gång uttalat sig antisemitiskt. Han anklagar nu judarna, inte nazisterna, för att ha framkallat förintelsen där 6 miljoner judar mördades. Som den israeliska journalisten Amira Hass noterar i Haaretz: ”Den som med Abbas påstår att judar mördades i Europa för att de var penningutlånare och ockrare sprider gamla unkna antisemitiska fördomar”. 

Uttalande: Bryt blockaden av Gaza!

Judar för Israelisk-Palestinsk Fred, JIPF, uttalar sitt stöd för 2018 års Ship to Gaza-eskader som avseglar från Sverige och Norge den 15 maj.

Vill du segla med Ship to Gaza

Ship to Gaza seglar igen – I ett nytt försök att bryta den inhumana blockaden!

Vill du segla med oss?​ Varmt välkommen att vara en del av detta fredliga och viktiga försök att upphäva blockaden och visa Gazaborna att vi inte har glömt dem. Det vore fantastisk bra om du har möjlighet att följa med på årets aktion. Du behöver inte kunna segla, men du är engagerad i stödet för att bryta blockaden!

Olle Katz skriver i ETC om dödligt våld mot demonstrerande Gazabor

I dagens ETC 16/4 publicerade Jipfs ordförande Olle Katz ett debattinlägg som i skarpa ordalag fördömmer israeliska arméns dödliga beskjutning av obeväpnade palestinska demonstranter på Gazaremsan:

Gratis premiär av filmen bussresan

Premiär av Sarah Gampels kortfilm Bussresan på Zita 18/4 kl 17:30. Filmen är en animerad dokumentär som utspelar sig i Israel och Palestina. Visningen är gratis och efter filmen kommer man möta regissören i ett samtal om sin film och sina erfarenheter.

 

"Sarah är inbjuden att visa sin film på en filmfestivalbuss i Israel. Hon hoppas på politiska diskussioner och gemenskap men varje gång hon tar upp ockupationen av Palestina tystnar samtalet. Istället pratar hon med sin döda pappa över en brusig telefonlinje."

 

Https://www.folketsbio.se/film/bussresan/