Länkar

Medier

972mag.com

En israelisk nättidning som är en oberoende röst och har fokus på att analysera och kommentera händelser i Israel och de palestinska områdena.

haaretz.com

Israels äldsta dagstidning. Haaretz har en oberoende liberal-vänsterinriktning och uttrycker ibland kritik mot Israels ockupationspolitik.

electronicintifada.net

En oberoende nätpublikation med fokus på Palestina, dess politik, folk och kultur.

”Systerorganisationer”

jfjfp.com

JfJfP är ett brittiskt nätverk för judar som motsätter sig att Israel förvägrar den palestinska befolkningen mänskliga, civila och politiska rättigheter.

jewishvoiceforpeace.org

En amerikansk fredsorganisation. JVP jobbar för en ändrad amerikansk mellansösternpolitik, med fokus på att ockupationen av västbanken, Gaza och östra Jerusalem ska avvecklas.

Organisationer

shiptogaza.se

Den svenska delen av Free Gaza-rörelsen, ett nätverk som syftar till att skicka byggmaterial, medicinsk utrustning och andra förnödenheter till Gaza sjövägen.

www.btselem.org

Det israeliska informationscentret för mänskliga rättigheter i de ockuperade områdena.

gush-shalom.org

Gush Shalom (Fredsblocket) är en utomparlamentarisk israeliska fredsrörelse som jobbar för en tvåstatslösning med gemensam huvudstad.

icahd.org

En israelisk organisation som sedan 1997 jobbar med ickevåldsmetoder för att stoppa demoleringen av hus i de palestinska områdena.

peacenow.org.il

En israelisk fredsorganisation med över 10 000 medlemmar. Deras mål innefattar bland annat en fredlig tvåstatslösning och att bli av med de negativa sterotyper om den "andra sidan" som finns hos israeler och palestinier.

 

Informationssidor

https://conquer-and-divide.btselem.org/

Sida producerad av fredsorganisationen Betselem, där utvecklingen på de ockuperade områdena beskrivs sedan 1967.